Regisztráció

Boszporusz felett a híd: Könyv

boszporuszAz El Camino – Az út és a Tibetben a lélek után Tolvaly Ferenc újabb lélekutazásra vállalkozik. Keresi a múlandóban az örökkévalót. A nyugvópontokat. A pillanatokat, amikor az élet legyőzi az időt.

A regény főhőse, a Németországban élő magyar agykutató keresztúthoz ér: elveszíti a feleségét, és nem sokkal ezután súlyos, rejtélyes betegség viszi el egyetlen fiát is. Mit kezdjen magával? Mennyit ér kapaszkodója, az egzakt tudomány? Hogyan kerülhet közelebb saját lelkéhez, amikor eddig keveset törődött érzelmekkel, indulatokkal, ösztönös felismerésekkel, s legfőként, nem volt benne hit.

Fájdalmas önkereső és öngyötrő út vár rá, amelynek kiindulópontja az egzotikus, ellentmondásos Marokkó. Tanger az a hely, ahol a gyászmunka elkezdődik. Hősünk itt ismerkedik meg mindazokkal, akik a lelki békéhez és a megnyugváshoz vezető utat az iszlám hiten és bölcsességen keresztül mutatják meg neki.

Belső utazásán kezdi megtalálni önmagát, ezzel együtt megtanul elfogadni egy másik világot, egy idegen szemléletet. Mi pedig bejárjuk vele együtt a politikai, vallási aktualitások miatt is egyre fontosabb Marokkót, Kis-Ázsiát és Szaúd-Arábiát, s közelebbről megismerjük az iszlám számunkra nehezen hozzáférhető világát.

Elkísérjük a tudóst a mekkai zarándoklatra, ahol ugyanazt halljuk, mint bárhol, amikor a békesség utáni óhaj kap hangot. Ahol bizonyossá válik, hogy a megélt hit, a megismerés, a szeretet és az egymáshoz vezető út lehet az összetartó erő, s a közös újraszületés záloga.

Itt olvashatja el a könyv elsõ fejezetét.

A könyvről írt kritikák itt olvashatók

« Vissza